Burse - Fonduri mutuale

Topul câştigurilor aduse de companiile lichide de la bursă

Topul câştigurilor aduse de companiile lichide de la...

Autor: Roxana Pricop

10.05.2015, 20:00 193

Bursa de la Bucureşti şi-a revenit în aprilie, raportând un câştig de 6,6% după un prim trimestru slab. Avansul a fost susţinut de raliul acţiunilor bancare devenite favoritele investitorilor, cu creşteri şi de 28% în acest an, dar şi de intrări noi de bani în piaţă. Brokerii spun că bursa are potenţialul de a-şi continua creşterea şi în luna mai, mai ales că datele ex-dividend, de obicei însoţite de corecţii negative ale acţiunilor, au fost mutate de companii în lunile iunie-iulie. Rezultele financiare ale companiilor pe primul trimestru vor ţine în priză investitorii în această lună.

Indicele bursier BET, al celor mai lichide zece acţiuni tranzacţionate la Bucureşti, a închis luna aprilie cu un câştig de 6,6%, faţă de un minus 0,1% după primele trei luni din an. Rulajele medii cu acţiuni au fost de circa 8 milioane de euro/zi în aprilie, în uşoară creştere faţă de luna martie.

Raportat la evoluţia din luna aprilie a burselor din regiunea Europei Centrale şi de Est, indicele BET a înregistrat al doilea cel mai mare câştig, după cel al bursei din Budapesta care a accelerat în aprilie cu 13%, acumulând astfel un avans de 36% după primele patru luni din an. Bursa poloneză s-a apreciat cu 5% luna trecută, iar bursa de la Viena şi-a mai temperat creşterea până la un plus de 2,8%. Cu excepţia bursei de la Londra, pieţele de acţiuni vest-europene au închis pe roşu luna aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO