Burse - Fonduri mutuale

BRK Financial Group, market maker pentru Transport Trade Services

BRK Financial Group, market maker pentru Transport Trade...

Autor: Roxana Rosu

05.07.2021, 10:44 385

Transport Trade Services (TTS), cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre, al cărui acţionar principal este antreprenorul Mircea Mihăilescu, a încheiat un contract pentru activitatea de market maker la BVB cu SSIF BRK Financial Group.

Contractul are o durată de 2 ani, cu posbilitatea de prelungire.

În baza lui, BRK Financial Group va asigura servicii de Market Maker pentru TTS.

Market maker-ul este o companie care activează in piaţa de capital, de obicei un broker, care îşi asuma riscul de piaţă/tranzacţionare pentru o anumită categorie de titluri de valoare (actiuni, obligatiuni, etc) in scopul facilitării tranzacţionării respectivului titlu. De asemenea, market maker-ul vinde şi cumpără titluri de valoare de la clienţii săi asigurând lichiditatea necesară, menţinerea cotaţiilor (Bid & Ask) şi facilitarea tranzacţiilor.

Transport Trade Services a intrat la tranzacţionare pe 14 iunie, fiind prima companie care face pasul spre piaţa reglementată de la producătorul de vinuri Purcari din februarie 2018 încoace.

Compania a atras 288 milioane de lei de la investitori în perioada 24 mai-4 iunie, în urma unei oferte cu o rată de suprasubscriere substanţială pe tranşa de retail, prin vânzarea a 50% din companie de către cei 14 acţionari persoane fizice.

În urma operaţiunii, Mircea Mihăilescu deţine 25,2% din capital, NN Group NV 10,1%, Ion Stanciu, 7%, Aegon Pensii 6,4%, Pavăl Holding 5,3% şi Utilico Emerging Markets 5%, restul acţiunilor fiind la alti acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO