Burse - Fonduri mutuale

Tranzactii cu 43% din Vinalcool Brasov

22.05.2007, 18:19 98

Actiunile producatorului de bauturi alcoolice Vinalcool Brasov au facut ieri obiectul unor transferuri cu 43,3% din capitalul social al companiei. Tranzactiile cu aceste titluri au cumulat 1,92 milioane de euro (6,3 milioane de lei) si s-au realizat la un pret de peste 21 de ori mai ridicat decat ultima cotatie la care acestea au fost tranzactionate pe Bursa ultima data, de 0,25 lei/actiune.
Printre principalii actionari ai companiei se aflau mai multi directori de societati de brokeraj. Unul dintre acestia este Mihai Buliga, director la firma de intermediere STK Trading din Arad, care detinea circa 9,3% din actiunile Vinalcool Brasov. Mihai Buliga s-a numarat printre vanzatorii de ieri ai acestor titluri, el precizand ca motivul il constituie pretul atractiv care i-a fost oferit, insa nu a dorit sa ofere informatii cu privire la persoanele implicate in tranzactiile de ieri.
STK Trading, societate de brokeraj care a inceput sa tranzactioneze la Bursa la sfarsitul lunii martie, a urcat in aprilie pe locul 32 in topul brokerilor, cu un rulaj de aproape 18 milioane de lei (5,4 milioane de euro).
Societatea de servicii de investitii financiare a fost infiintata de doi fosti angajati ai Broker Cluj si se va axa in principal pe partea serviciilor de tranzactionare online, considerata de acestia ca avand un potential mare de crestere in viitor.
Alti actionari semnificativi erau inainte de tranzactiile de ieri Mircea Pinte, directorul societatii de brokeraj Target Capital din Cluj-Napoca, cu o participatie de 12,36% si Claudiu Sugar, acesta din urma detinand impreuna cu Finans Invest din Cluj-Napoca un pachet de 7% din actiuni.
La pretul mediu de transfer de ieri, de 5,3 lei/actiune, valoarea companiei ajunge la 4,3 milioane de euro. Actiunile Vinalcool Brasov sunt foarte putin lichide, anterior transferurilor de ieri, acestea fiind tranzactionate ultima data in luna iulie a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO