Burse - Fonduri mutuale

Tranzactii de trei ori mai mari cu actiuni A&D Pharma la Londra, dupa publicarea rezultatelor

Tranzactii de trei ori mai mari cu actiuni A&D Pharma la Londra, dupa publicarea rezultatelor

Click pentru iamginea intreaga

21.06.2007, 19:39 37

Compania A&D Pharma care grupeaza distribuitorul de medicamente Mediplus si lantul de farmacii Sensiblu a inregistrat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri neta consolidata de 96,1 mil. euro, cu 36% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Titlurile grupului care se tranzactioneaza incepand cu anul trecut pe bursa din Londra sub forma de GDR-uri, au urcat ieri la 13 euro pe un GDR (GDR - Global Depositary Receipts inseamna sase actiuni) de la 12,5 euro in sedinta de tranzactionare precedenta, in mai putin de doua ore de la anuntarea rezultatelor financiare aferente primului trimestru al acestui an. Pana la inchiderea editiei se tranzactionasera actiuni de aproape 0,9 mil. euro, nivel situat mult peste media obisnuita, de 0,35 mil. euro de euro pe zi.
Actionarii A&D Pharma au strans in urma unei oferte publice initiale peste 130 mil. euro, in prezent A&D Pharma fiind singura companie romaneasca cotata pe bursa din Londra.
Astfel, Mediplus, divizia de distributie a grupului a inregistrat in primele trei luni ale acestui an o cifra de afaceri neconsolidata de 82,5 mil. euro, ceea ce reprezinta un avans de 34% comparativ cu aceeasi perioada din 2006. Sensiblu a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri neconsolidate de 37%, de la 19,7 mil. euro pentru primul trimestru al anului 2006 la 26,9 mil. euro in perioada corespunzatoare a acestui an.
Compania a precizat ca cifrele de afaceri neconsolidate pe divizii includ si vanzarile Mediplus catre Sensiblu de 13,3 mil. euro.
Cota de piata a Mediplus in totalul pietei a fost de 18% in perioada de 12 luni incheiata in aprilie 2007, fata de 15% in perioada similara a exercitiului financiar anterior, potrivit datelor Cegedim citate de companie.
Rezultatele din aceasta perioada au fost determinate de "cresterea performantei echipei de vanzari si marketing, dezvoltarii portofoliului de produse al Mediplus", dar si de cresterea capacitatii de depozitare o data cu finalizarea centrului logistic national de la Mogosoaia si a unui nou depozit la Iasi, in primul trimestru al acestui an. In 2006, Mediplus a inaugurat un depozit la Brasov.
Reprezentantii companiei nu au facut ieri, pana la inchiderea editiei, mai multe comentarii pe marginea acestor rezultate.
Sensiblu opereaza in prezent 213 unitati, dupa ce de la inceput anului a deschis 7 unitati situate in supermarketuri. De asemenea, in primul trimestru cinci dintre farmaciile existente au fost mutate in zone mai frecventate si mai profitabile.
Compania a inaugurat recent cel mai mare centru logistic din Romania, in urma unei investitii de peste 14 mil. euro. Centrul National Logistic Mediplus este construit pe o suprafata de peste 23.000 de metri patrati, din care 17.500 sunt destinati depozitarii medicamentelor, iar aproximativ 6.000 de metri patrati sunt destinati birourilor. Terenul pe care s-a derulat investitia a fost achizitionat in 2001.
Grupul A&D Pharma, care grupeaza distribuitorul Mediplus si lantul de farmacii Sensiblu, are in vedere in acest an continuarea politicii de extindere regionala a companiei, concomitent cu intarirea pozitiei pe piata interna. In acest sens, compania monitorizeaza cu atentie toate pietele din jur.
In cadrul A&D Pharma lucreaza in prezent 3.300 de persoane, fata de 3.000 la inceputul acestui an.
De asemenea, unul dintre planurile A&D Pharma prevede o reactivare a liniilor de atragere de finantare, reprezentanti companiei precizand anterior ca nu esteneaparat vorba de contractarea de credite. Anul trecut A&D Pharma a contractat un credit sindicalizat de 100 mil. euro, iar ulterior, anterior listarii pe Bursa.

Liderul pietei in cifre

Grupeaza distribuitorul Mediplus si lantul de farmacii Sensiblu;
In primul trimestru a raportat o cifra de afaceri neta consolidata de 96,1 mil. euro;
Sensiblu opera la finalul primului trimestru o retea formata din 213 unitati;
Singura companie romaneasca ale carei actiuni se tranzactioneaza la Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO