Burse - Fonduri mutuale

Turbomecanica a raportat afaceri în scădere şi pierderi mai mari în primul trimestru

Turbomecanica a raportat afaceri în scădere şi...

Autor: Cristina Cuncea

01.05.2014, 00:00 375

Producătorul de componente pentru industria aeronautică Turbomecanica (TBM) a raportat în primul trimestru venituri de 5,2 milioane de lei, în scădere cu 46% faţă de intervalul corespunzător din 2013, în timp ce pierderile au crescut de peste 2,5 ori.

Veniturile companiei au totalizat în primele trei luni ale anului trecut 9,76 milioane de lei, în timp ce pierderile s-au situat la 1,6 milioane de lei.

Rezultatul din 2014 vine în contextul în care veniturile din activitatea de exploatare au totalizat 6,2 milioane de lei, iar cheltuielile s-au ridicat la 9,2 milioane de lei. În aceste condiţii, Turbomecanica a înregistrat pierderi de peste 3 milioane de lei din activitatea de exploatare.

Compania a bugetat pentru acest an venituri de 42,3 milioane lei, în creştere cu 8,6%, şi îşi propune să revenă pe profit, cu un câştig net estimat la 2,18 milioane lei.

Compania a înregistrat în 2013 venituri de 38,9 milioane lei şi o pierdere brută de 8,8 milioane lei.

Situaţiile financiare de anul trecut şi bugetul pentru acest an au fost aprobate luni de acţionari.

Investitorii au mai ratificat deciziile CA privind restructurarea unor credite de la Banca Transilvania şi a garanţiilor aferente, precum şi pentru constituirea unei ipoteci pe creanţele care decurg din contracte care au fost sau urmează să fie încheiate cu MApN, IAR Braşov, Rolls Royce, AgustaWestland şi Unison Engine, ca garanţie pentru împrumuturi de la BRD.

Potrivit celor mai recente raportări, preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al companiei, Radu Viehmann, deţine 25,9% din acţiuni, iar Dana Maria Ciorapciu are 15,1% din titluri.

Cel mai recent transfer cu acţiunile Turbomecanica, listate la BVB, s-a realizat miercuri, când preţul a scăzut la 0,0229 lei/ unitate. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 8,6 milioane lei (1,9 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO