Burse - Fonduri mutuale

Turbomecanica, un director a vandut actiuni de 0,9 mil. euro

09.07.2007, 17:57 258

Stefan Popescu, director de dezvoltare in cadrul producatorului de componente pentru motoare de aeronave Turbomecanica Bucuresti, a vandut incepand cu finele anului trecut prin intermediul Bursei actiuni Turbomecanica reprezentand peste 1% din capitalul social al companiei, pe care a incasat 2,8 mil. lei (circa 0,9 mil. euro), potrivit raportarilor emise pe Bursa.
El a vandut la finele saptamanii trecute un pachet de 0,5 mil. de actiuni, la un pret de 0,7176 lei/actiune, putin peste nivelul de inchidere din sedinta precedenta.
La inceputul lunii noiembrie 2006, Asociatia Salariatilor Turboact a fost dizolvata, astfel ca un pachet de 60% din actiunile Turbomecanica a intrat in posesia managerilor si salariatilor companiei.
Managerii societatii au vandut pana in prezent pachete importante de actiuni, sumele incasate depasind in unele cazuri 1 mil. euro. Principalul actionar al Turbomecanica Bucuresti este Radu Viehmann, actualul director general al societatii, cu o participatie de 25,87% din companie, care valoreaza in prezent circa 20 mil. euro. Un alt actionar semnificativ este Dana Maria Ciorapciu, unul din mostenitorii fostului director general Ioan Ciorapciu, care detine 15,15% din actiuni.
Turbomecanica a inregistrat in primul trimestru un profit net de circa 0,53 mil. lei (0,15 mil. euro), de peste doua ori mai mic decat cel realizat in perioada similara a anului trecut, iar afacerile companiei au scazut usor, cu circa 4%, pana la 17,6 mil. lei (5,3 mil. euro).
Titlurile Turbomecanica au pierdut circa 5% de la inceputul acestui an, inchizand sedinta de vineri la un pret de 0,71 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 83 mil. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO