Burse - Fonduri mutuale

Ultima strigare pentru IPO-ul iFond

10.08.2010, 23:51 22

Oferta publică iniţială (IPO) derulată de fondul de învestiţiiiFond Financial, care investeşte jumătate din active în acţiuni aleFondului Proprietatea, a strâns peste 4 milioane de lei de lainvestitori, subscrierile investitorilor fiind până ieri duble faţăde nivelul vizat.
Chiar şi aşa, investitorii mai pot subscrie încă de două orivaloarea ofertei fără ca aceştia să primească acţiuni mai puţinedecât au subscris, valoarea maximă atrasă prin ofertă neputânddepăşi 8 mi­lioane de lei.
"În intervalul cuprins între 22 iulie şi prima parte a zilei de 10august, investitorii au subscris peste 4 milioane de lei la ofertaiFond, fiind introduse un număr de circa 200 de ordine desubscriere", a spus Răzvan Paşol, directotrul general also­cietăţii de brokeraj Intercapital Invest -intermediarulofertei.
Fondul închis de investiţii iFond Financial, administrat desocietatea Intercapital Investment Management, şi-a propus săatragă de la investitori 2 mil. lei prin intermediul unei IPOderulate în perioada cuprinsă între 22 iulie şi 11 august.
Cu banii strânşi din ofertă, fondul va investi 50% din activelesale în acţiuni emise de Fondul Proprietatea, în titluri ale SIF(20 de procente din active), ale Bursei de Valori Bucureşti şiSibex (15%), acţiuni ale băncilor (10 procente) şi în titluri alealtor emitenţi din sectorul financiar
(5 procente).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO