Burse - Fonduri mutuale

Un fond latino-american şi unul din Rusia au adus un câştig de 20% într-un an. Dar pe termen lung, fondurile din România au adus cele mai mari randamente

Un fond latino-american şi unul din Rusia au adus un...

Autor: Liviu Popescu

16.12.2016, 00:07 1038

NN Latin America Equity, un fond de acţiuni administrat de NN Investment Partners, afişează un randament de 19% în ultimele 12 luni, adică în perioada noiembrie 2015-no­iem­brie 2016, fiind urmat tot de un fond străin, de această dată al Raif­feisen, din Rusia-Russland Aktien, cu randa­ment de 17%. Po­diu­mul este completat de NN US High Dividend, cu 12,6%.

Primul fond românesc în clasamentul celor mai mari ran­damente la 12 luni este BT Maxim, administrat de clu­jenii de la BT Asset Management, pe locul opt al celor mai mari randamente la 12 luni. Fondul afişează un ran­dament de 7%, potrivit datelor Asociaţiei Admi­nis­tra­torilor de Fonduri.

În ultimele 36 de luni, NN Latin America Equity are un ran­dament negativ, de 27%. Şi randamentul fondului de ac­ţiuni Raiffeisen Russland-Aktien este aproape de 0% pentru ultimele 36 de luni, dar încă în teritoriul negativ, de 0,36%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO