Burse - Fonduri mutuale

Un fond mutual a pariat pe prăbuşirea burselor şi a câştigat 10% într-o lună

Un fond mutual a pariat pe prăbuşirea burselor şi a...

Autor: Roxana Pricop

25.08.2015, 00:07 1593

Fondul mutual Certinvest Short a raportat o creştere de 10% în luna august, cel mai mare avans din rândul fondurilor mutuale, folosind o strategie de investiţii prin care pariază pe scăderea indicilor bursieri.

„Certinvest Short Fund este un fond care, conform politicii de investiţii stabilite, mizează pe deprecierea indicilor bursieri pe care are expunere. Evoluţia pozitivă a fondului din ultima lună se datorează deprecierii indicilor de pe bursele externe, în special cei europeni“, a spus Daniela Vasile, director general adjunct la societatea de administrare a investiţiilor Certinvest şi administrator al fondului. Potrivit celor mai recente informaţii, fondul avea în portofoliu investiţii în contracte pentru diferenţă cu activ suport indicele german DAX la 31 decembrie 2014. Indicele german s-a depreciat cu peste 12% în ultima lună.

Cumpărătorii acestor instrumente sunt expuşi atât aprecierii, cât şi scăderii indicilor folosiţi ca activ suport. Un avantaj este însă că investitorii pot lua şi poziţii short (de vânzare - n.red.) şi să beneficieze de scăderea indicilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO