Burse - Fonduri mutuale

Un grup de investitori a sesizat CE cu privire la un presupus ajutor de stat ilegal acordat Ford

Un grup de investitori a sesizat CE cu privire la un presupus ajutor de stat ilegal acordat Ford

Foto Cristina Nichituş

Autor: Stefan Musgociu

29.06.2011, 00:01 472

Un grup de investitori români a sesizat Comisia Europeană cuprivire la un presupus ajutor de stat ilegal acordat de statcompaniei americane Ford, întrucât producătorul auto nu atransferat activele imobiliare ale societăţilor care urmau săfuzioneze după privatizarea Automobile Craiova.

Potrivit unei anexe la contractul de privatizare, Ford trebuiasă restructureze grupul de societăţi Automobile Craiova prinsepararea producţiei de automobile de celelalte activităţi conexe,operaţiune care presupunea transferul către statul român şiacţionarii minoritari ai Automobile Craiova al unor active aflateîn proprietatea Ford România şi a Automobile Craiova.

"Nerespectarea de către Ford a obligaţiilor sale contractuale derestructurare şi de separare a activelor conexe, cu o valoareestimată la cel puţin 10 milioane de euro, a creat pentru Fordbeneficii financiare importante, prin renunţarea de către statulromân la veniturile care ar fi rezultat din valorificarea acestoractive conexe", spun reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor pePiaţa de Capital (AIPC).

Ei spun că avantajul poate fi considerat ajutor de stat.Reprezentanţii Ford afirmă însă că vor restitui toate activeleconexe ale fostei societăţi Automobile Craiova către AVAS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO