Burse - Fonduri mutuale

UniCredit, deţinător comun al registrului de subscrieri în IPO-ul Hidroelectrica, cel mai mare din Europa în 2023: Participând la această tranzacţie, UniCredit şi-a reconfirmat expertiza în sectorul european al pieţelor de capital

UniCredit, deţinător comun al registrului de subscrieri...

Autor: Cristina Bellu

14.07.2023, 09:30 1241

UniCredit a acţionat în calitate de Deţinător Comun al Registrului de Subscrieri în cadrul Ofertei Publice de Vânzare Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti, în valoare de 1,9 miliarde de euro, cea mai mare Ofertă Publică Iniţială (IPO) din România până în prezent şi una din cele mai mari din Europa în 2023.

“Participând la această tranzacţie, grupul UniCredit şi-a reconfirmat expertiza sa în sectorul European al Pieţelor de Capital şi al energiei regenerabile, un sector important pentru ţările în care e prezent, fiind recunoscut ca un partener responsabil pentru clienţii săi cu aspiraţii către Piaţa de Capital.” spune Raluca Popescu, Vicepresedinte executiv Corporate in UniCredit Bank.

IPO-ul Hidroelectrica reprezintă o tranzacţie de referinţă, fiind cea mai mare privatizare din ultimii zece ani în ţările din zona Europei Centrale şi de Est, compania fiind evaluată la peste 54,3 miliarde de lei.

Cu o subscriere de 476% pe tranşa de retail şi cu o tranşă acoperită integral de investitorii instituţionali încă din primele zile, listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti a depaşit toate aşteptările, fiind un real succes.  

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie hidroelectrică din România şi printre cei mai mari jucători producători de energie verde din Europa, având în portofoliu şi surse de producţie de energie eoliană. Compania generează energie electrică 100% verde, cu amprentă de carbon aproape zero, fiind platforma de generare numărul 1 în România, cu un rol critic în furnizarea de energie şi tranziţia energetică.

Compania a intrat miercuri, 12 iulie 2023 la tranzacţionare la BVB.

Joi, 13 iulie 2023, acţiunile Hidroelectrica (H2O) au încheiat a doua şedinţă de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti la preţul de 110 lei pe unitate, acelaşi cu cel din ziua listării, valoare care îi acordă o capitalizare de 49,5 mld. lei celui mai mare producător de energie electrică din România, conform datelor BVB.

Preţul maxim din timpul şedinţei a fost de 111,9 lei pe acţiune, adică un plus de 1,7%, dar acţiunile H2O au închis sesiunea la preţul minim de 110 lei. Tranzacţiile s-au ridicat 215,5 mi­lioane de lei.

 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO