Burse - Fonduri mutuale

Update: Guvernul remaniat - AGA de 1,1 mld. lei la Fondul Proprietatea în aer?

Autor: Roxana Pricop

02.09.2010, 18:02 16

Remanierea ministrului de finanţe Sebastian Vlădescu aruncă unmare semn de întrebare asupra derulării AGA la Fondul Proprietatealuni, 6 septembrie, având în vedere că fără un reprezentantmandatat de ministrul de finanţe cu greu va putea fi atins cvorumulde prezenţă necesar derulării Adunării.

Miza susţinerii AGA de luni, 9 septembrie, este deosebit deridicată pentru acţionarii ar trebuie să aprobe contractul deadministrare cu Franklin Templeton şi distribuirea dividendelor învaloare de 1,1 mld.lei.

Pentru validitatea horărârilor este necesar un cvorum de celpuţin 25% din totalul drepturilor de vot. Cum Ministerul de Finanţedeţine circa 49% din capitalul Fondului, întrunirea cvorumului deprezenţă va fi dificilă pentru cei peste 4.000 de acţionariprivaţi. În iulie anul trecut, când Ministrul de Finanţe a refuzatsă mandateze un reprezentant pentru a semna contractul deadministrare cu Franklin Templeton, AGA nu a avut loc din cauzaneîndeplinirii cvorumului de prezenţă.

Surse apropiate Fondului spun că din discuţiile purtate deconducerea Fondului Proprietatea cu reprezentanţii Ministerul deFinanţe până în momentul de faţă reiese că va fi mandatată opersoană care se voteze în numele Finanţelor la AGA din 6septembrie. Directorul general al Fondului-Ionuţ Popescu nu a pututfi contactat pentru informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO