Burse - Fonduri mutuale

Urmează un cutremur pe marile pieţe de capital: Autorităţile europene cred că bursele pot suferi corecţii masive, după actualele creşteri

Urmează un cutremur pe marile pieţe de capital:...

Autor: Dorin Oancea

02.09.2020, 12:13 3296

Pieţele bursiere se pot confrunta cu corecţii semnificative după ce creşterile actuale care au depăşit bazele lor economice, afectate de coronavirus, a declarat miercuri Autoritatea europeană pentru valori mobiliare şi pieţe (ESMA).

ESMA avorbeşte de o „posibilă decuplare” a câştigurilor de pe piaţa financiară de economia afectată de pandemia COVID-19, ridicând întrebări cu privire la sustenabilitatea revenirii actuale a burselor.

ESMA a declarat că ultimul său raport despre tendinţe, riscuri şi vulnerabilităţi a continuat să vadă pericole foarte mari pe pieţe.

Pieţele bursiere au crescut cu 40% în zona euro de la mijlocul lunii martie, când statele au impus blocaje pentru a combate pandemia şi economiile au intrat în recesiune. FMI se aşteaptă la o scădere de peste 10% a PIB-ului zonei euro în acest an, cu o uşoară redresare în 2021.

Există o „perioadă prelungită de risc, pentru investitorii instituţionali şi cu amănuntul, de apariţie a unor corecţii suplimentare - posibil semnificative - ale pieţei”, a spus organul de supraveghere al UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO