Burse - Fonduri mutuale

Ursache, ASF către Dan Paul: Au fost concursuri de angajare la ASF pe principiul „nu ştiu de ce aţi venit”

Ursache, ASF către Dan Paul: Au fost concursuri de...

Autor: Liviu Popescu

02.02.2017, 13:04 610

Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF, a răspuns declaraţiilor lui Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, care a spus că „mulţi dintre nepoţii şi rudele politicienilor lucrează la ASF”, afirmând că „au fost concursuri de angajare la ASF pe principiul „nu ştiu de ce aţi venit””.

Alte declaraţii ale lui Mircea Ursache:

Este clar că cel mai mult piaţa aşteaptă poziţia reglementatorului. Eu personal am încercat de când am preluat sectorul serviciilor financiare să ascult problemele pieţei.

Şi azi. mai mult decât tema pe care voiam să o prezint,  este important să vedem cu realism unde suntem. Nu mă regăsesc în persoana responsabilă în niciuna din zonele conflictuale ale pieţei de capital. Stochez mesajele care vin şi le transmit mai departe. Adică la consiliul ASF. Ca atare orice observaţie, orice reclamaţie se adresează organismului colectiv. Acolo fiecare răspunde cu votul său. Trebuie să clarificam zonele tensionate. Ce avem de făcut în aceasta zonă. Şi eu consider că piaţa de capital românească avea nevoie de o entitate separată de supraveghere şi control. Decizia luată acum patru ani a fost dictată de nevoia unei pseudocoordonări. Ca atare sunt un militant al copierii modelului european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO