Burse - Fonduri mutuale

Valerian Ionescu, de la CA IB la BCR

21.06.2007, 18:23 36

Valerian Ionescu, unul dintre cei mai cunoscuti brokeri de pe piata, a preluat in aceasta luna conducerea departamentului de tranzactionare pe Bursa din cadrul BCR. Ionescu a parasit la inceputul acestei luni CA IB Securities, unde detinea functia de director de tranzactionare.
Ionescu are 35 de ani si a lucrat la CA IB Securities timp de 12 ani, inca de la infiintarea societatii, care initial se numea Hera Securities. El este unul dintre cei mai vechi brokeri de pe piata, fiind prezent la primele tranzactii realizate la Bursa de Valori in 1996.
BCR, cea mai mare banca din Romania, a primit la finele lunii mai avizul Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM) pentru a realiza operatiuni pe piata de capital, cum ar fi tranzactionarea instrumentelor financiare pe cont propriu, dar si operatiuni in contul clientilor. Pana in prezent, BCR a activat pe Bursa prin intermediul societatii de brokeraj BCR Securities.
BCR a preluat modelul grupului austriac Erste Bank, actionarul sau majoritar, care are de asemenea departamentul de tranzactionare pe piata de capital in interiorul bancii. BCR va incepe sa opereze pe Bursa in circa doua luni. In prezent, pe Bursa mai activeaza doua banci: Bank Leumi Romania si ING Bank, care a preluat la inceputul anului operatiunile subsidiarei sale ING Securities.
Transferurile brokerilor cu experienta de la o societate de brokeraj la alta au determinat modificari importante in topul brokerilor. Astfel, plecarea lui Bogdan Juravle de la ING la Swiss Capital, in luna martie a acestui an, a propulsat Swiss Capital pe primul loc in topul brokerilor dupa cinci luni, pozitie ocupata anterior de ING.
O alta mutare importanta a fost plecarea lui Liviu Giugiumica de la BRD Securities la CA IB Securities in urma cu un an, in urma careia CA IB S-a instalat in primele trei locuri in topul brokerilor, in timp ce BRD a iesit din top 10. Giugiumica a fost insotit la CA IB si de o parte din echipa sa de la BRD. De altfel, postul ramas vacant in urma plecarii lui Valerian Ionescu de la CA IB a fost ocupat de Serban Marin, broker venit tot de la BRD Securities, potrivit unor surse din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO