Burse - Fonduri mutuale

Ves: seminee 15,7 mil. euro si listare la BVB

15.05.2007, 18:21 31

Ves SA Sighisoara, companie specializata pe productia de vase, sobe si alte produse emailate de uz casnic, estimeaza pentru anul in curs o crestere a cifrei de afaceri cu pana la 5 la suta, pana la aproape 52 milioane de lei (15,7 milioane de euro), potrivit datelor comunicate de oficialii companiei. "Speram ca aceasta crestere sa fie mai mare. Vrem sa crestem vanzarile mai ales prin diversificarea produselor", precizeaza Ioan Ciotlos, directorul general al Ves SA.
Unul dintre obiectivele strategice ale Ves pentru urmatorii trei ani este consolidarea pozitiei in productia de seminee si pastrarea cotei de piata pe segmentul vase emailate. Conducerea Ves a anuntat ca va demara un proiect de investitii de 5 milioane de euro, finantat 50 % din surse nerambursabile, care va viza dublarea capacitatii de productie a semineelor, prin demararea productiei la semineele pentru segmentul mediu si lux.
Societatea din Sighisoara si-a fixat pentru anul in curs un buget de investitii de 500.000 de euro, destinat in special achizitiei de utilaje. Anul trecut, Ves SA a investit 5,7 milioane de lei (1,7 mil. de euro) in dotari. Piata interna a semineelor este estimata la 200 de milioane de euro, in crestere pe segmentul rezidential si turism (pensiuni, cabane, vile).
Compania Ves a incheiat primul trimestru al anului cu o cifra de afaceri de aproape 7,5 milioane de lei (2,27 mil. de euro), mai mica decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut (9,6 mil. de lei), dar spera sa recupereze pe parcursul anului. Comparativ cu 2006, Ves SA a inregistrat profit, in primul trimestru al anului, in suma de 148.000 lei. La sfarsitul lui martie 2006, Ves SA avea o pierdere de 196.000 lei.
VES a initiat procedura de listare a societatii la categoria a 2-a BVB, prin intermediul SSIF Ventrust Investment S.A, avand aprobarea AGA inca din 2006. Compania este listata in prezent pe piata RASDAQ.
Compania a reusit anul trecut o crestere a cifrei de afaceri cu 13,3 la suta, de la 43,7 mil. de lei (13,2 mil. de euro) in 2005, la 49,5 mil. de lei (15 mil. de euro). Ves Sighisoara a vandut cea mai mare parte a produselor in afara tarii, in proportie de 53 la suta. "Cresterea cifrei de afaceri preconizata pentru acest an se va produce prin cresterea vanzarilor pe piata interna", precizeaza Ioan Ciotlos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO