Burse - Fonduri mutuale

Vosganian, Piperea şi Bălan au adus businessul Oltchim la jumătate în 2013. Aproape 1.000 de oameni au fost concediaţi şi 715 vor fi trimişi în şomaj

Autor: Adrian Cojocar

28.07.2013, 20:41 171
Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a ra­portat în prima jumătate a anului, sub conducerea administratorilor judiciari Gheorghe Piperea şi Nicolae Bălan, o cifră de afaceri de circa 210,7 mil. lei (47,9 mil. euro), de peste două ori mai mică faţă de perioada similară a anului tre­cut, când vânzările se cifrau la 540,6 mil. lei (121 mil. euro). În această pe­rioa­dă, administratorii au concediat aproape 1.000 de muncitori ai com­bina­tului şi au luat recent decizia de a trimite în şomaj alţi 715 salariaţi, prin rotaţie, începând de astăzi, 29 iulie.
 
 
Oltchim a intrat în insolvenţă la finele lunii ianuarie ca urmare a deciziei ministrului economiei, Varujan Vosganian. El declara săptămâna tre­cută că activitatea Oltchim s-a îmbun­ă­tă­ţit semnificativ.
 
„FMI mi-a sugerat să închidem Oltchim, dar eu nu am dorit să-l închid. Iată, după şase luni, Oltchim, în luna iulie, este aproape pe echilibru, o să mai aibă pierderi până în 700.000 de euro, ceea ce este foarte puţin în raport cu di­men­siunile Oltchim şi cu dimensiunile pier­derilor pe care le avea. FMI m-a între­bat care este motivul pentru care si­tua­ţia Oltchim s-a îmbunătăţit vizibil în aceste şase luni şi am explicat că Olt­chim s-a descătuşat de căpuşări“, spunea Varujan Vosganian săptămâna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO