Burse - Fonduri mutuale

Wood aduce primii clienti pe piata in cateva saptamani

06.06.2007, 19:48 13

Banca de investitii Wood & Company din Cehia si-ar putea aduce primii clienti pe Bursa de Valori in cateva saptamani, potrivit reprezentantilor bancii. Wood a fost admisa luni ca participant la sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti.
Wood este prima societate de brokeraj straina care va tranzactiona direct pe Bursa de la Bucuresti.
"Vom incepe operatiunile pe piata din Romania in cateva saptamani cand speram sa aducem primii clienti la Bursa de la Bucuresti. Exista un interes ridicat din partea investitorilor din Cehia, dar si din alte tari din vestul Europei pentru piata romaneasca", a declarat pentru ZF Andeea Ferancova, director de tranzactionare si partener in cadrul Wood & Company.
Ea a precizat ca principalul scop al Wood este de a aduce clienti straini pe piata romaneasca si nu acela de a duce investitorii romani pe pietele externe.
"Vrem sa deschidem un birou de corporate finance la Bucuresti, insa nu vom deschide birou de tranzactionare", a precizat Ferancova.
Wood & Company a notificat Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in luna februarie, cu privire la intentia de a derula operatiuni pe piata de capital din Romania. Wood a inceput insa monitorizarea Bursei de la Bucuresti inca de la finele anului trecut, realizand mai multe rapoarte de analiza pe companiile importante de la Bursa, cum ar fi Petrom sau SIF-urile.
"In prima faza ne propunem sa acoperim toate blue chips-urile de la Bursa din Bucuresti, adica 10-15 companii mari. Pe viitor vrem insa sa cuprindem in rapoartele noastre si companiile de talie mijlocie, in masura in care clientii nostri vor manifesta interes pentru aceste companii", a declarat Ferancova.
Analistii Wood & Company sustin ca piata din Romania este cea mai promitatoare piata de capital din Balcani, beneficiind de intrarea recenta in Uniunea Europeana. Cresterea consumului intern si perspectivele bune de crestere pe segmentul corporatist ofera potential pentru noi cresteri si pe Bursa, in opinia Wood & Company.
Wood este liderul pietei de brokeraj din Cehia, unde detine o cota de piata de circa 28%. Pe langa bursa din Praga, cehii de la Wood mai sunt membri ai burselor din Varsovia, Budapesta, Frankfurt si Viena. Pe langa aceste piete, Wood mai ofera clientilor posibilitatea de a realiza tranzactii si pe alte piete, cum ar fi cele din Statele Unite, Rusia sau Turcia, unde are contracte cu brokeri locali.
Wood &Company l-a recrutat pentru viitoarele operatiuni pe piata locala pe Valentin Ionescu, fost director de operatiuni la societatea de brokeraj Euro Invest Vision, preluata anul trecut de grecii de la Fortius Finance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO