Burse - Fonduri mutuale

Wood & Co. si-a redus cu 45% pretul tinta pentru Transelectrica

01.02.2008, 20:08 21

Banca de investitii ceha Wood & Co. si-a redus tinta de pret pentru actiunile Transelectrica (TEL) la 35,2 lei/actiune si a modificat recomandarea privind aceste titluri de la "cumparare" la "pastrare".
Precedenta tinta de pret, din iulie 2007, era de 65 lei/actiune.
Wood & Co. estimeaza ca profitul Transelectrica pe anul trecut se va ridica la 17,3 mil. euro (58 mil. lei), cu 80% mai scazut decat cel obtinut de companie cu un an in urma, ca urmare a faptului ca a fost "fortata" anul trecut sa acopere cheltuielile suplimentare aferente congestiilor din retea si sa achizitioneze electricitate la un pret majorat.
Mai mult, analistii Wood & Co. considera ca unul din motivele pentru care statul a impovarat Transelectrica anul trecut este ca autoritatile aveau nevoie de resurse pentru a mentine pe linia de plutire celelalte companii de electricitate detinute de stat, in speta Termoelectrica, dar si Hidroelectrica, respectiv Nuclearelectrica, care se afla intr-o situatie financiara deficitara si care urmeaza sa fie scoase la privatizare.
Analistii Wood & Co. spun ca previziunile privind profitabilitatea Transelectrica pentru urmatorii doi ani sunt in prezent cu 30% sub asteptarile de la sfarsitul anului trecut, cu toate ca nivelul maxim de profitabilitate al companiei permis de stat pentru intervalul 2008-2012 a fost imbunatatit cu un punct procentual, la 7,5% din totalul activelor.
Pretul corect vazut de Wood & Co. pentru titlurile Transelectrica este mai mic decat cel estimat saptamana trecuta de analistii societatii de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment care si-au redus tinta de pret pentru aceste actiuni cu 10%, la 40,1 lei.
Cu toate acestea, pe fondul nivelului redus de pret al actiunilor in piata, ca urmare a scaderilor importante din ultima perioada, societatea de brokeraj si-a imbunatatit recomandarea privind actiunile Transelectrica de la "pastrare" la "cumparare".
Actiunile Transelectrica au fost tranzactionate la inchiderea sedintei de ieri la un pret de 31 lei/actiune, nivel la care valoarea de piata a companiei este de 610 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO