Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Adrian Tănase, BVB: Anticipez că Hidroelectrica va reprezenta 20% din indicele BET

ZF Live. Adrian Tănase, BVB: Anticipez că...

Autor: Tibi Oprea

13.06.2023, 00:07 1526

Listarea Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie român şi cea mai profitabilă companie a statului, într-o ofertă de vânzare de acţiuni care va începe în iulie şi prin care acţionarul minoritar Fondul Proprietatea va vinde până la 20%, este de aşteptat să aibă un impact major în dezvoltarea Bursei de Valori Bucureşti numai dacă luăm în considerare ponderea pe care compania o va avea în întreaga piaţă sau în indicele de referinţă BET, a spus Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Vom avea o companie care va reprezenta din punctul de vedere al capitalizării, pe baza a ceea ce evaluează Fondul Proprietatea acum, 25% din piaţă. Va intra direct în indicele BET din prima zi de tranzacţionare. Nu va fi niciodată în afara indicelui, deci indicele va fi influenţat încă din prima zi de evoluţia acţiunilor Hidroelectrica, asta pentru a ajuta decizia investitorilor instituţionali care urmăresc indicele nostru ca benchmark.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO