ZF 24

Are 30 de ani şi vrea să schimbe imaginea Oborului din Bucureşti cu un mall de 60 de milioane de euro

Andrei Pogonaru, în dreapta, alături de Anca Damour, directorul Carrefour Property Romania, şi Neculai Onţanu, primarul sectorului 2 al Capitalei

Autor: Cristi Moga

10.09.2014, 15:21 4829

Andrei Pogonaru, fiul omului de afaceri Florin Pogonaru, acţionarul producătorului de mase plastice Prodplast, îşi asumă la vârsta de 30 de ani rolul de dezvoltator al mallului Veranda, proiect la care lucrările au fost începute astăzi în zona Obor din Bucureşti, investiţia fiind estimată la 60 de milioane de euro.

Familia Pogonaru, care din 2000 controlează afacerea Prodplast, a mutat în urmă cu doi ani fabrica situată vizavi de Piaţa Obor, în strada Ziduri Moşi, pe platforma Faur din estul Capitalei, şi după ce a ajuns la un acord cu francezii de la Carrefour pentru închirierea unui spaţiu de 10.000 mp pentru amenajarea unui hipermarket, au decis să dezvolte un mall cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 de metri pătraţi în spatele magazinului Kaufland Colentina.

“În următoarele două luni vom finaliza procesul de curăţare a terenului, iar apoi vom demara efectiv lucrările de construcţie, deschiderea mallului fiind programată în anul 2016, probabil înainte de Paşte. De trei-patru ani sunt absorbit de proiectul acesta deoarece nivelul de atenţie la detalii este unic în dezvoltarea unui centru comercial. Dacă scapi din mână vreun aspect, rişti să scapi întreg proiectul”, a declarat pentru ZF Andrei Pogonaru, partener şi membu al consiliului de administraţie al firmei Prodplast Imobiliare prin intermediul căreia este derulată investiţia.

Proiectul va fi construit pe un teren cu o suprafaţă de 4,5 ha şi va avea o parcare de circa 1.200 de locuri, iar investitorii vor ca, împreună cu Primăria Sectorului 2, să extindă la patru benzi de circulaţie strada Ziduri Moşi pentru fluidizarea traficului din zonă.

Andrei Pogonaru este absolvent de matematici aplicate la Universitatea Cambridge şi are experienţă în zona energiei şi a serviciilor financiare. Designul mallului a fost realizat de arhitecţii firmei Chapman Taylor, care au desenat şi proiectul din Băneasa, în timp ce procesul de închiriere este coordonat de consultanţii firmei CBRE.

Pogonaru spune că pentru mai bine de jumătate din spaţiile viitorului mall au fost semnate contracte de închiriere cu retaileri, dar nu a menţionat alte nume în-afara celor de la Carrefour, şi se aşteaptă totodată ca în următoarele luni să definitiveze contractul de finanţare cu o bancă ce va acoperi o parte din costurile de construcţie ale proiectului.

Şi proprietarii magazinului Bucur Obor plănuiesc investiţii care să aducă centrul comercial în “era mallurilor”, în timp ce pe terenul fabricii Aversa din vecinătate proprietarii plănuiau o altă investiţie comercială. “Este loc pentru toată lumea”, apreciază Andrei Pogonaru.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO