Business Construct

Cele mai proaste drumuri

Cele mai proaste drumuri

Ilustraţie grafică: Lucian Pătrăşescu

Autor: Andreea Mioara Neferu

27.04.2011, 23:18 91

Peste 6% din reţeaua de drumuri naţionale din ţară esteconsiderată de Compania Naţională de Autostrăzi şi DrumuriNaţionale din România (CNADNR) ca prezentând deteriorări ceîn­greu­nează circulaţia autovehiculelor. Business Construct arealizat o hartă a celor mai "proaste" drumuri naţionale dinRomânia, pe baza informaţiilor oferite de cele şapte direcţiiregionale de drumuri şi poduri din ţară, prin intermediulCNADNR.

Aproape 1.100 de kilometri de drumuri naţionale dintr-un totalde 16.599 km (la finalul lui 2008, potrivit Institutului Naţionalde Statistică) sunt "cu probleme", punând în pericol traficul dincauza gropilor şi a condiţiilor precare ale asfaltului.

Drumuri cu probleme sunt inclusiv între reşedinţe de judeţ (Sf.Gheorghe - Miercurea-Ciuc), dar şi pe DN 7 (Bucureşti - Nădlac), pediverse tronsoane ale principalei legături între Capitală şi vestulEu­ropei. Pe de altă parte, doar 10% din procesele intentate CNADNRîn ultimii doi ani de către şoferi au fost câştigate dereclamanţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO