Business Construct

Dana Bordei, Commercial Country Manager VGP Romania: Piaţa de spaţii logistice şi industriale s=a dezvoltat accelerat în ultimii cinci ani şi pragul de 8 milioane de metri pătraţi va fi atins în 2-3 ani

Dana Bordei, Commercial Country Manager VGP Romania:...

Autor: Roxana Rosu

21.11.2022, 16:12 168

Piaţa de spaţii logistice şi industriale s=a dezvoltat accelerat în ultimii cinci ani şi pragul de 8 milioane de metri pătraţi va fi atins în 2-3 ani, de la un nivel de circa 6 milioane metri pătraţi în prezent, este de părere Dana Bordei, Commercial Country Manager VGP Romania.

”Din punct de vedere logistic, lanţurile de retail mai au încă loc de maturizare şi chiar dacă comerţul online-ul va încetini puţin, după creşterea din pandemie, aspectul logistic va deveni mai complex. Ultimii 5 ani au adus o accelerare a zonei logistice şi cred că mai avem 2-3 ani pentru a atinge pragul de 8 milioane de mp”, a spus Dana Bordei în cadrul conferinţei ZF si ROMANIA PROPERTY CLUB: Polii de business ai Romaniei

Ea a adăugat că în ultimii trei ani s-a remarcat că huburile regionale au început să deservească atât distribuţia online a companiilor de retail, cât şi cea dometică.

”Vedem diversificarea tehnologiei în clădirile logistice, care asigură şi o compensare a forţei de muncă, acolo unde ea lipseşte”.

Ce a mai declarat Dana Bordei în cadrul conferinţei:

La Timişoara, suntem prezenţi din 2007 şi avem un parc industrial cu un grad de ocupare de 100%. Vom avea aici o clădire nouă, de 30.000 mp de anul viitor

La Sibiu, avem o locaţie foarte bună, unde printre chiriaşi este Ikea, şi avem autorizaţia de construire pentru a doua clădire, care va incepe tot la anul.

La Bucureşti suntem cu a doua clădire în construcţie, care va fi finalizată anul viitor.  Avem în autorizare al doilea proiect în Bucureşti, pe A2, şi sperăm să ne apucăm de construcţie în 2023.

La Braşov vom începe a patra clădire anul viitor. Şi vom construi un centru logistic regional pentru o companie in zona de automotive din oraş.

În ultimii ani, mulţi investitori în logistică s-au lovit de intrepătrunderea spaţiilor lângă autostrada, care au devenit adevărate zone rezidenţiale. Centura va deschide accesul la noi spaţii pentru proiecte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO