Constructii & Imobiliare

Bucureştiul se schimbă la faţă: Un nou complex rezidenţial de 260 de milioane de euro, cu 2.000 de apartamente

Bucureştiul se schimbă la faţă: Un nou complex...

Autor: Cristina Bellu

04.05.2024, 15:44 33491

Prima Development Group, dezvoltator imobiliar din Oradea, a semnat pentru achiziţia unui teren cu suprafaţa de peste 6 hectare situat pe Şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti din Capitală, aflat în portofoliul dezvoltatorului imobiliar austriac Immofinanz.

Orădenii de la Prima Development mai deţin în aceeaşi locaţie un teren de 5 hectare şi intenţionează ca pe aceste două terenuri să construiască un ansamblu rezidenţial cu peste 2.000 de apartamente şi deschidere directă la lacul Griviţa.

Valoarea brută de dezvoltare pentru proiectul realizat pe cele două terenuri deţinute de Prima Development Group se ridică la 260 de milioane de euro, spun oficialii companiei.

„Este un proiect cu necesar foarte redus de energie, cu impact minim asupra mediului şi avantaje în ce priveşte costurile de întreţinere. Apartamentele sunt gândite astfel încât să ofere confort şi să reprezinte o investiţie inteligentă pe termen lung. Estimăm că vom începe construcţia proiectului în 2025”, spune Adrian Stoichină, co-CEO Prima Development Group.  

Dezvoltatorul intenţionează să organizeze un concurs de arhitectură pentru conceptul şi designul ansamblului care se va numi Alizee by the Lake Prima Development Group.

Prima Development Group a livrat până acum pe piaţa din Oradea peste 4.000 de apartamente în imobile cu o valoare totală cumulată de peste 280 de milioane de euro, iar în Bucureşti a dezvoltat Core Timpuri Noi şi ansamblul rezidenţial tip boutique Boemia Apartments.

În acest moment, Prima Development are în lucru, în Capitală, 3.000 de apartamente aflate în diverse stadii de autorizare, o investiţie care se ridică la 200 de milioane de euro.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO