Business Construct

Dezvoltatorul WDP face un depozit de 11.000 mp la Baia Mare pentru Maravet, firmă activă în domeniul produselor pentru animale

 Dezvoltatorul WDP face un depozit de 11.000 mp la Baia...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.04.2024, 10:00 161

Investiţia WDP vine în contextul în care dezvoltatorul a obţinut prin International Finance Corporation (IFC), parte a Băncii Mondiale, o finanţare de aproximativ 300 de milioane de euro, reprezentând un împrumut verde, pentru finanţarea unor noi proiecte logistice pe piaţa locală.

Dezvoltatorul imobiliar WDP, care deţine în România un por­tofoliu de 1,7 milioane de metri pă­traţi de spaţii logistice şi indus­tria­le, a înche­iat în primul trimestru din 2024 un contract de tipul sale-and-leaseback cu producătorul american de com­ponente auto Federal Mogul pentru un spaţiu de 19.000 de metri pătraţi în Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova. Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de douăzeci de ani, potrivit celui mai recent raport publicat de WDP.

Tot în primele luni ale anului, dez­voltatorul belgian a adăugat o su­prafaţă totală de 220.000 de metri pătraţi la clusterele logistice pe care le are în Bucureşti, Craiova şi Timi­şoara. O altă investiţie pe plan local are loc la Baia Mare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO