Business Construct

Eurobank: Preţurile locuinţelor au scăzut cu 41% în criză, până la nivelul din 2006

Eurobank: Preţurile locuinţelor au scăzut cu 41% în...

Autor: Cristi Moga

29.04.2014, 00:00 1392

Preţurile locuinţelor au scăzut la nivel naţional cu 2% în primul trimestru al acestui an faţă de primul trimestru precedent, iar faţă de perioada similară a anului precedent declinul este de 0,6%, potrivit indicelui imobiliar realizat de Eurobank Property Services (EPS), subsidiară a grupului Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost.

„De la momentul de vârf al pieţei imobiliare, consemnat în cel de-al doilea trimestru al anului 2008, preţurile rezidenţiale la nivel naţional au înregistrat scăderi medii anuale de -8,5%, cumulând o scădere totală de -41%, preţurile actuale fiind la nivelul celui de-al doilea şi celui de-al treilea trimestru din 2006, chiar înainte de <bula imobiliară>”, notează analiştii Eurobank.

La periferia Bucureştiului a fost consemnată o scădere de 2,3%, peste media la nivel naţional, în timp ce preţurile din nordul Capitalei au crescut cu 2% faţă de trimestrul precedent şi cu 5,6% an la an.

În ţară, cele mai mari creşteri de preţuri au fost înregistrate în Ploieşti, Braşov, Constanţa şi Galaţi, în timp ce scăderi abrupte au fost consemnate în Brăila, Oradea şi Craiova.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO