Business Construct

Fabricile de vopsele lucrează la jumătate din capacitate

Marius Văcăroiu, CEO al grupului Policolor-Orgachima

Marius Văcăroiu, CEO al grupului Policolor-Orgachima

Autor: Andreea Neferu

01.05.2014, 00:06 120
Policolor, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de lacuri şi vopsele, estimează că sectorul de profil se va stabiliza anul acesta, existând însă posibilitatea ca acesta să scadă uşor.
 
„Piaţa de lacuri şi vopsele decorative o estimăm la 155-160 de milioane de euro. În 2014, piaţa e stabilă, poate cu o uşoară scădere, având în vedere că puterea de cumpărăre o să scadă un pic“, a declarat Marius Văcăroiu, CEO al grupului Policolor - Orgachim. El a mai spus că în România există o supraca­pacitate pe piaţa de vopsele, astfel că jucătorii care activează în acest domeniu lucrează în medie la mai puţin de jumătate din capacitatea instalată a fabricilor pe care le deţin.
 
„Faptul că se lucrează la jumătate din capacitate nu înseamnă însă că nu se fac bani. Rezerva de capacitate e chiar sănătoasă, având în vedere că vorbim de o piaţă sezonieră, când există cinci luni de producţie scăzută, iar în sezon trebuie să lucrezi la capacitate mare“, a explicat Văcăroiu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO