Business Construct

Gabbro, crestere de 30% a afacerilor la semestru

25.10.2007, 14:33 40

Compania Gabbro din Timisoara, care desfasoara activitati de fabricare a gleturilor si adezivilor pentru constructii, a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de aproximativ 4,6 mil. euro, in crestere cu peste 30% fata de 2006.
Unul dintre principalii factori de majorare a vanzarilor firmei timisorene in aceasta perioada a fost reorganizarea retelei de vanzari.
"Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri inregistrata in primele sase luni din acest an fata de perioada similara a anului 2006 a fost influentata de reorganizarea departamentului de vanzari al companiei noastre, de cresterea distributiei directe pe retail si de expansiunea clientilor de tip key account. Piata materialelor de constructii se gaseste pe un trend ascendent, sustinut de numarul mare de imobile care se construiesc in prezent, dar si de activitatile de renovare a vechilor cladiri", a declarat Gheorghe Fernea, manager general al companiei Gabbro. Bugetul de investitii al companiei timisorene in acest an este de aproximativ 1,5 mil. euro, bani utilizati in vederea dezvoltarii capacitatii de productie, prin achizitionarea de noi echipamente si utilaje, consolidarii propriei retele de vanzari si pentru suplimentarea materiilor prime necesare desfasurarii activitatilor de fabricare.
Compania Gabbro produce gleturi pentru finisarea peretilor, adezivi pentru gresie, faianta si piatra naturala, mortar adeziv pentru zidarie, comercializarea produselor facandu-se sub marca Ceradez, prin intermediul retelei proprii de vanzari.
Conducerea companiei estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de 10,8 mil. euro, in crestere cu aproximativ 25% fata de anul 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO