Business Construct

Marcel Bărbuţ s-a hotărât în sfârşit să listeze AdePlast la bursă, după cinci ani de tatonări

Marcel Bărbuţ s-a hotărât în sfârşit să listeze...

Autor: Andreea Neferu, Andrei Chirileasa

03.09.2013, 00:06 305
ProducÂtorul de materiale de construcţii AdePlast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, se va lista la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în perioada următoare, după ce adunarea generală a acţionarilor a aprobat la mijlocul lunii august o ofertă publică iniţială, potrivit informaţiilor apărute în Monitorul Oficial.
 
„Confirm listarea la bursă în perioada următoare, se va întâmpla foarte repede. Am luat împreună cu ceilalţi acţionari această hotărâre, dar nu vă pot da mai multe detalii“, a spus Bărbuţ pentru ZF.
 
AdePlast intenţionează să-şi majoreze capitalul, prin ofertă publică iniţială, cu o sumă maximă de 68 de milioane de lei (peste 15 milioane de euro), care include şi o ma­jo­rare de capital de 5,2 milioane de euro apro­bată prin decizia acţionarilor în luna iunie.
 
Suma exactă pe care AdePlast inten­ţionează să o atragă de pe bursă nu este însă cunoscută. În general, companiile care vând acţiuni pe bursă le cer investitorilor să plătească şi o primă faţă de valoarea nominală a acţiunilor. Nu se ştie cu exactitate nici procentul din companie care va fi vândut pe bursă. În prezent, Marcel Bărbuţ deţine peste 99% din acţiuni.
 
Oferta AdePlast va fi intermediată de un consorţiu din care fac parte BCR şi firma de brokeraj Intercapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO