Business Construct

Metroul din Drumul Taberei are constructor

Metroul din Drumul Taberei are constructor
27.03.2011, 23:35 223

Lucrările de construcţie a tronsonului de metrou RâulDoamnei-Eroilor, ce face parte din magistrala 5 Drumul Taberei -Pantelimon ar trebui să înceapă în prima parte a lunii mai, urmândca în 2014 să fie finalizate.

Metrorex a semnat contractul cu firmele care vor construi acesttronson, Astaldi (Italia), FCC Construccion (Spania), Delta ACM 93(România) şi AB Construct (România), valoarea lucrărilorridicându-se la 215 milioane de euro fără TVA, adică un cost decira 34,6 milioane de euro pe kilometru.

Delta ACM 93 este una din firmele despre care presa a scris că estefavorită a PDL, partidul de la guvernare. Delta ACM 93 a câştigatîn perioada 2007-2009 aproape 30% din contractele Primărieisectorului 3, unde este primar vicepre­şedintele PDL, LiviuNegoiţă.

"Mai durează 50 de zile până la începerea propriu-zisă a lucrărilorpentru că există diverse lucrări pregătitoare, se depun scrisori degaranţie de bună execuţie", a declarat Gheorghe Udrişte, directorulgeneral al Metrorex.

Noul tronson va deservi 200.000 de bucureşteni şi va avea o lungimede 6,22 km, urmând să cuprindă nouă staţii (Râul Doamnei, Brâncuşi,Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit,Orizont, Academia Militară, Eroilor - n.red.), a declarat AncaBoagiu, ministrul transporturilor.

Finanţarea necesară pentru investiţia în tronsonul Râul Doamnei -Eroilor va fi asigurată în proporţie de 50% de la bugetul de stat,restul fiind credit de la Banca Europeană de Investiţii.

Boagiu a mai spus că există planuri de investiţii în reţeaua demetrou şi pentru următorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene(2014-2020). Proiectele avute în vedere sunt magistrala 5, DrumulTaberei - Pantelimon, magistrala 6, Piaţa Victoriei - Otopeni,precum şi achiziţia de 37 de trenuri noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO