Business Construct

Mondial Lugoj, afaceri de 17 mil. euro in primul semestru

Mondial Lugoj, afaceri de 17 mil. euro in primul semestru
26.07.2007, 16:52 276

Producatorul de obiecte sanitare Mondial Lugoj, parte a grupului german Villeroy& Boch, a realizat in primele sase luni ale acestui an vanzari de 17,2 milioane de euro, in crestere cu 6,5% fata de perioada similara a anului trecut.
Cresterea se datoreaza dezvoltarii segmentului de wellness, centre sportive si de intretinere, care anul acesta a inregistrat rezultate foarte bune, in special pe segmentul de lux, potrivit reprezentantilor companiei.
Aproximativ 88% din totalul vanzarilor realizate in primul semestru reprezinta obiectele sanitare, produsele de pe segmentul wellness ocupa o pondere de 10%, diferenta fiind reprezentata de armaturi si mobilier de baie.
Compania a bugetat pentru acest an investitii de 1,3 milioane euro, pentru modernizarea productiei si promovare.
Firma estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 33,4 milioane de euro si un profit de 2,3 milioane de euro. Anul trecut, Mondial a inregistrat o cifra de afaceri de 32,4 milioane euro, in crestere cu 25% fata de 2005, si un profit de 4,5 milioane euro.
Mondial detine o fabrica la Lugoj , unde produce obiecte sanitare, armaturi, cazi de baie si cabine de dus. Firma face parte din grupul german Villeroy& Boch, care controleaza 99,5% din capital. Compania are o capacitate de productie de 1,25 milioane obiecte sanitare pe an,
din care 60% pentru export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO