Business Construct

Primăria Sibiu demarează lucrări de infrastructură în valoare de 13 mil. lei

Primăria Sibiu demarează lucrări de infrastructură...

Autor: Laurentiu Cotu

03.04.2014, 16:43 163

Primăria Sibiu va demara luna viitoare un program de investiţii de 13 mil. lei (2,8 mil. euro) pentru reabilitarea mai multor străzi şi pentru reparaţii la viaductul Vasile Aron. În acest sens, primăria a semnat luna trecută contracte pentru lucrările de reabilitare cu companiile Terra Building, Construcţii SA, Sinecon şi Geiger Transilvania.

Compania Terra Building din Sibiu a câştigat pachetul de străzi Gara Mică şi Turnişor, alcătuit din străzile Abrud şi Dumitru Bagdasar, valoarea contractului fiind de 2,1 mil. lei (470.000 de euro). Pe strada Abrud este prevăzută reabilitarea reţelei de apă, a carosabilului şi a trotuarelor. De asemenea, pe strada Dumitru Bagdasar se va reabilita reţeaua de apă, de canalizare, precum şi modernizarea carosabilului şi a trotuarelor. Compania Terra Building se ocupă de fabricarea articolelor din beton, ciment şi ipsos şi a realizat în 2012 o cifră de afaceri de 11,6 mil. lei (2,6 mil. euro), cu un număr mediu de 61 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Contractul de lucrări pentru pachetul de străzi din zona Calea Poplăcii şi Centru Guşteriţa a fost câştigat de asocierea dintre companiile sibiene Construcţii SA şi

Sinecon, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 6 mil lei (peste 1,3 mil. euro). În cadrul acestui contract vor fi reabilitate trei străzi din centrul Sibiului, Arhivelor, Tribunei şi Revoluţiei, o stradă din cartierul Turnişor, D.D. Roşca şi Piaţa Tălmaciu, din zona Calea Poplăcii. Pe toate aceste străzi vor fi modernizate reţelele de apă şi canalizare, va fi reabilitat carosabilul şi trotuarele. Compania Construcţii SA a realizat în 2012 o cifră de afaceri de 37 mil. lei (8,3 mil. euro), cu un număr mediu de 220 de angajaţi, iar Sinecom a avut o cifră de afaceri de 52,6 mil. lei (aproximativ 12 mil. euro) şi 123 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Companiile Construcţii SA şi Sinecon în asociere cu Geiger Transilvania au mai câştigat încă un contract în valoare de 4,6 mil. lei (1 mil. euro) cu primăria Sibiu, pentru lucrările de reparaţii capitale la viaductul Vasile Aaron. Lucrările includ reabilitarea sistemului rutier, a parapeţilor metalici, a marcajelor, a semnalizării şi a trotuarelor. Vor fi reamenajate aleile pietonale, vor fi marcate piste pentru biciclete şi va fi reabilitată reţeaua de apă. Contractul prevede şi amenajarea sistemului de iluminat public şi a unui sens giratoriu.

Geiger Transilvania este subsidiara locală a grupului german Geiger şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 20 mil. euro, conform unor informaţii anterioare ale companiei. Printre proiectele pe care compania le are în derulare în prezent se numără realizarea de reţele de apă şi canalizare în zona Cisnădie-Răşinari (judeţul Sibiu), finalizarea lucrărilor din cadrul sistemului de management integrat al deşeurilor din Iaşi sau întreţinerea drumurilor din judeţele Sibiu şi Mureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO