Business Construct

Proiect european de 4 mil. euro pentru reînfiinţarea muzeului municipal din Iaşi

Autor: Laurentiu Cotu

16.07.2014, 18:55 58

Primăria Iaşi implementează un proiect european de 19,4 mil. lei (peste 4,3 mil. euro) pentru consolidarea şi restaurarea unui imobil, în vederea reînfiinţării muzeului municipal Iaşi. Lucrările constau în consolidarea clădirii, formată din parter, etaj şi subsol, cu o arie desfăşurată construită de 1.000 de metri pătraţi. Restaurarea imobilului a fost demarată încă din luna aprilie a acestui an, iar termenul de finalizarea este luna noiembrie 2015.

Proiectul presupune reabilitarea faţadelor imobilului, până la nivelul restaurării elementelor decorative şi de detaliu, tâmplăria va fi refăcută complet, vor fi amenajate căi de acces pietonale şi carosabile, spaţii verzi, o terasă neacoperită, jardiniere, curte de serviciu. În interior, spaţiul va fi refuncţionalizat şi va cuprinde spaţii de expunere, sală multimedia şi instalaţie audio pentru vizitatori, muzeu numismatică, spaţii de depozitare pentru exponate, birouri. Lucrările de reabilitare sunt executate de compania de construcţii Conest din Iaşi.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO