Business Construct

Sibiul primeşte 5,5 mil. euro de la bugetul de stat pentru investiţii în infrastructură

Sibiul primeşte 5,5 mil. euro de la bugetul de stat...

Autor: Laurentiu Cotu

03.04.2014, 17:55 197

Guvernul a alocat prin Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) suma de 25 mil. lei (peste 5,5 mil. euro), aproape dublu faţă de anul trecut, pentru continuarea lucrărilor de investiţii şi pentru proiecte noi în judeţul Sibiu, conform unui comunicat al Consiliului Judeţean Sibiu.

”Este o sumă foarte mare, cea mai consistentă pe care a primit-o judeţul nostru într-un singur an. Fondurile primite pentru acest an ne permit continuarea lucrărilor de investiţii, dar şi demararea unor lucrări noi’’ a declarat Ioan Cindrea, preşedintele CJ Sibiu.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), finanţează următoarele priorităţi: modernizarea satului românesc, regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor şi infrastructura la nivel judeţean.

În cursul zilei de astăzi, 18 reprezentanţi ai autorităţilor publice locale au semnat 22 de contracte în calitate de beneficiari ai finanţării. Localităţile din judeţul Sibiu ce vor beneficia de aceste finanţări sunt: Alţîna, Apoldu de Jos, Arpaşu de Jos, Biertan, Boiţa, Bruiu, Cîrţişoara, Dîrlos, Laslea, Loamneş, Merghindeal, Micăsasa, Şeica Mică, Slimnic, Şura Mică, Turnu Roşu, Vurpăr şi Tălmaciu.

La acestea se adaugă contractele semnate de CJ Sibiu pentru modernizarea a două drumuri judeţene. Opt dintre investiţii se vor finaliza până la finalul anului cu banii alocaţi prin PNDL şi cu cofinanţare de la bugetul local. Este vorba despre lucrări de extindere şi alimentare cu apă, respectiv sisteme de canalizare. Proiectele noi prevăd investiţii în infrastructura de utilităţi (apă şi canalizare), dar şi modernizări ale drumurilor judeţene.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO