ZF 24

Skanska: Avem un prim chiriaş pentru Green Court şi în martie începem lucrările la cea de-a doua clădire

Marcin Lapinski, preşedinte al Skanska Property  Venirea Skanska în România ţine şi de strategia de a nu ţine toate ouăle în acelaşi coş. Economiile au cicluri de creştere diferite şi îţi oferă o stabilitate mai mare să fii prezent în mai multe ţări. Era această discuţie (cu privire la intrarea unor mari investitori - n.red.) şi în Polonia, în urmă cu 13-14 ani, când yield-urile erau foarte ridicate.  Richard Burleigh, preşedinte al Skanska Construction  Suntem foarte interesaţi să observăm cum se mişcă lucrurile în zona de infrastructură şi parteneriate public-privat (PPP). Noi avem proiecte PPP de infrastructură, dar şi de şcoli, spitale sau închisori în Marea Britanie, Statele Unite, Suedia şi Polonia. Deocamdată, în România doar analizăm acest sector.

Marcin Lapinski, preşedinte al Skanska Property Richard Burleigh, preşedinte al Skanska Construction

Autor: Cristi Moga

10.02.2014, 00:08 577

Grupul suedez Skanska, cu afaceri anuale de 15 miliarde de euro din construcţii şi dezvoltare imobiliară, va aceelera investiţiile în Ro­mânia din primăvara acestui an, când va începe lucrările şi la cea de-a doua clădire a proiectului de birouri Green Court dezvoltat în zona Floreasca - Barbu Văcărescu din nordul Capitalei.

Suedezii au început în urmă cu un an construirea primei clădiri a complexului Green Court pe un teren de 15.000 de metri pătraţi cumpărat de la o firmă controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, iar până în prezent structura clădirii cu o suprafaţă închiriabilă de 19.500 de metri pătraţi a fost finali­zată, în timp ce faţada de sticlă a fost pe jumătate montată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO