Business Construct

Statul pregăteşte noi autostrăzi: a scos la licitaţie studiile de fezabilitate pentru Sibiu-Făgăraş şi centura de nord a Capitalei

Statul pregăteşte noi autostrăzi: a scos la licitaţie...

Autor: Andreea Neferu

02.06.2014, 12:46 818

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a scos la licitaţie studiile de fezabilitate pentru autostrăzile Sibiu-Făgăraş şi pentru centura de nord a Capitalei (la standard de autostradă).

Dacă în cazul autostrăzii Sibiu-Făgăraş (72,5 kilometri) costul studiului de fezabilitate este estimat între 23,5 şi 27,8 milioane de lei (5,3 – 6,2 milioane de euro), în ceea ce priveşte centura de nord a Bucureştiului (52,8 kilometri), costul este de 14,4-17 milioane de lei (3,2 – 3,8 milioane de euro).

Tronsonul Sibiu-Făgăraş face parte din autostrada Sibiu-Braşov-Comarnic, o variantă pentru autostrada Sibiu-Piteşti, în timp ce centura de nord la standard de autostradă va continua centura de sud a Capitalei, care ar urma să fie construită în concesiune.

Până în 2020, ambele autostrăzi ar urma să fie gata, potrivit ultimelor angajamente ale CNADNR. Construcţia centurii de nord va fi finanţată din fonduri de coeziune, în timp ce autostrada Sibiu-Făgăraş va avea ca finanţare Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO