Business Construct

Vânzările Holcim continuă să crească

Vânzările Holcim continuă să crească

Autor: Andreea Mioara Neferu

24.11.2011, 00:00 166

Holcim România, unul dintre cei mai mari producători de ciment de pe piaţa locală, a anunţat un avans al vânzărilor de ciment şi clincher de 6,7% în primele nouă luni ale anului. În primul semestru, Holcim România înregistrase un avans de 10,2% al vânzărilor în volum, astfel că deşi a rămas pe plus, avansul vânzărilor s-a temperat în cel de-al treilea trimestru.

"În Europa de Est şi de Sud-Est, sectorul construcţiilor a stagnat. Câteva proiecte de infrastuctură au avut un impact pozitiv asupra cererii, astfel că majoritatea companiilor din grup şi-au majorat livrările de ciment. Cea mai puternică creştere a vânzărilor în volum a fost obţinută în România şi Slovacia", au spus elveţienii în raportul trimestrial.

Preţul cimentului pe piaţa locală a înregistrat o scădere de 1,9% în acelaşi interval, potrivit unui raport publicat tot de către Holcim. Holcim România, principala companie prin care grupul elveţian este prezent pe piaţa locală, a încheiat anul 2010 cu afaceri de 196,4 mil. euro, în timp ce profitul net s-a ridicat la 7,9 mil. euro.

Principalii competitori de pe piaţa locală ai Holcim sunt grupul francez Lafarge şi germanii de la Heidelberg Cement, cele trei companii realizând anul trecut venituri cumulate de circa 550 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO