Business Hi-Tech

Acer castiga teren cu platforma Google Android

Acer castiga teren cu platforma Google Android
07.02.2010, 23:07 16

Acer, cel de-al doilea producator de PC-uri din lume, a anuntatvanzari peste asteptari ale smartphone-ului Liquid, carefunctioneaza pe platforma Google Android, si a apreciat ca va vinde250.000 de astfel de telefoane in primul trimestru al anului, cu50.000 mai multe decat estimarile, scrie Bloomberg.

"Vanzarile Liquid merg mult mai bine decat ne asteptam. Dinaceasta cauza nu prea mai avem telefoane de vanzare", a declaratGianfranco Lanci, presedintele Acer.

Smarphone-ul Liquid, cu touchscreen, lansat in octombrie 2009,se afla in competitie cu dispozitivele care opereaza cu Android,dezvoltate de alte companii precum HTC, Samsung sau Motorola. Acerestimeaza ca vanzarile sale de smartphone-uri, inclusiv cele careau Windows ca sistem de operare, va atinge 2-3 milioane de unitatiin acest an, a mai spus Lanci.

"Este o piata foarte competitiva si depinde foarte mult defeedback-ul de la clienti. Daca lansezi un produs si are foartemult succes, acest lucru este de ajutor pentru campaniile demarketing din viitor", a declarat Angela Hsiang, analist lacompania KGI Securities.

Compania, cu sediul la Taipei, estimeaza ca smartphone-urile vorajunge la 10% din veniturile sale totale in urmatorii trei ani, cuun an mai tarziu decat estimarile initiale din cauza crizeifinanciare de anul trecut.

Smarthphone-ul Acer functioneaza pe platforma Android dezvoltatade Google. Liquid se bate cu modele asemanatoare de la HTC,Motorola si Samsung

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO