Business Hi-Tech

Acţiunile HTC sunt la minimul ultimilor opt ani

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

09.07.2013, 20:51 620

Cotaţiile acţiunilor HTC, producătorul taiwanez de telefoane mobile, au înregistrat la începutul săptămânii cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani după ce investitorii şi-au vândut acţiunile ca urmare a datelor preliminare care au arătat un profit în scădere al companiei. Astfel, valoarea de piaţă a HTC s-a redus cu 395 milioane de dolari, scrie publicaţia The Wall Street Journal.

Până la mijlocul zilei de luni, cotaţiile acţiunilor HTC scăzuseră sub limita zilnică de 6,9%, la 189 de dolari taiwanezi (6,27 dolari americani). Profitul net al companiei taiwaneze a scăzut în al doilea trimestru cu 83% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 42 milioane dolari, potrivit datelor preliminare. Aceasta este a doua scădere trimestrială consecutivă a profitului HTC, lansarea modelului One nereuşind să crească veniturile companiei.

„Oportunitatea nu mai există - eşecul HTC One (…)  anticipează o perioadă grea pentru HTC“, se arată într-un raport al băncii Morgan Stanley către investitori.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.07.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO