Business Hi-Tech

Alcatel-Lucent a angajat 180 de oameni la Timişoara

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

28.09.2010, 23:20 31

Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari furnizori globali deservicii şi echipamente de comunicaţii, a angajat în acest anaproximativ 180 de oameni la centrul de la Timişoara şi are în plansă recruteze alţi 70 până în decembrie.

"Alcatel-Lucent îşi menţine numărul de 250 de poziţii noi pentruangajări în România anunţat la începutul acestui an", a declaratpentru ZF Raoul Ros, directorul general al Alcatel-LucentRomânia.

Creşterea numărului de angajaţi vine pe fondul contractelor deexternalizare semnate de gigantul franco-american cu companiiprecum Vivacom (Bulgaria) sau British Telecom (Marea Britanie) şiE-Plus (Germania), prin care românii de la Alcatel-Lucent Timişoaragestionează din faţa calculatoarelor reţelele de comunicaţii aleoperatorilor. Angajările vizează şi extinderea departamentului decercetare-dezvoltare al Alcatel, care lucrează la soluţii pentrureţele de comunicaţii în standardul LTE (4G), care le vor permiteoperatorilor de telefonie mobilă să ofere net mobil la viteze depeste 100 Mbps, de patru ori mai mult decât prin tehnologia 3G.

Alcatel-Lucent a înregistrat anul trecut în România afaceri de122 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO