Business Hi-Tech

Alcatel si Ericsson, pe lista furnizorilor RomTelecom

08.08.2005, 18:05 28

O parte din investitiile facute de operatorul de comunicatii RomTelecom pentru modernizarea retelei - care vor insuma 500 de milioane de euro - vor merge catre furnizorii de echipamente pentru telefonie Ericsson si Alcatel, iar o alta parte din bani se vor duce pentru trecerea la o noua retea de date, Next Generation Network (NGN).

Acest proiect va permite RomTelecom sa furnizeze servicii de Internet de mare viteza, noi aplicatii audio si video, dar si noi servicii integrate (date si voce) pentru clienti, a precizat un oficial al companiei. Totodata, operatorul de comunicatii urmareste sa transfere in totalitate traficul de voce pe suport Internet, adica VoIP (Voice over Internet Protocol).

RomTelecom a avut in vedere acest proiect de modernizare a infrastructurii companiei inca de la inceputul anului, insa acum va incepe sa-l puna in aplicare, a precizat un oficial al companiei.

De altfel, compania si-a propus ca, pana in anul 2007, sa atinga o cota de 70% din piata de sevicii de Internet si transmisii de date. RomTelecom a raportat pentru primul trimestru al anului financiar profit net de 46,1 milioane de euro, in crestere cu peste 356% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce veniturile operationale au avansat cu 12%, atingand valoarea de 225,7 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO