Business Hi-Tech

Analiză ZF: Top 30 al firmelor de IT&C cu cea mai rapidă creştere a cifrei de afaceri din 2018

Compania de accesorii a retailerului Arsis, business condus de Daniel Florea, a atacat şi pieţe externe anul trecut

Galerie foto

Autor: Adrian Seceleanu

15.07.2019, 17:00 362

Surpriză: clasamentul care include doar companii cu afaceri anuale de peste 50 mil. lei este condus de subsidiara unei companii de distribuţie IT&C din Cehia.

Grupul ceh ALEF, specializat în distribuţia de sisteme IT, activ în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, a înregistrat în 2018 cea mai mare rată de creştere a cifrei de afaceri dintre companiile medii şi mari din industria locală (cu un business anual de peste 50 mil. lei) - de 196% până la 169 mil. lei, conform unei analize realizate de ZF pe baza datelor preli­minare disponibile pe site-ul Ministerului Fi­nan­­ţelor Publice.

De pe site-ul Fi­nan­ţelor lipsesc însă informaţiile din bi­lanţul pe 2018 al mai multor companii medii şi mari, astfel că topul ar putea suferi mo­dificări.

Cehii de la ALEF, care sunt prezenţi pe piaţa locală din 2017, au intrat în top în condiţiile în care se află încă în eta­pa de creştere şi ma­jo­rare a cotei de piaţă: pentru a arde etape şi a urca mai repede în clasament compania a achiziţio­nat firma loca­lă Likeit Solution.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO