Business Hi-Tech

Anul viitor, Endava are ca obiectiv dublarea numarului de angajati din Cluj

15.11.2006, 20:12 51

Societatea Endava din Cluj-Napoca, membra a grupului britanic Endava, companie care ofera servicii IT de business pentru companiile din piata financiar-bancara, telecom si media, a obtinut pe primul semestru al anului 2006 o crestere cu 38% a cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la aproximativ 0,5 mil. euro. Conducerea companiei estimeaza pentru 2006 obtinerea unei cifre de afaceri de peste 1,12 mil. euro, simultan cu cresterea numarului de angajati. Compania Endava Cluj a devenit membra a grupului britanic Endava in urma fuziunii prin absorbtie a societatii Alfa Global Solutions S.A. de catre firma britanica in luna august 2006. Numarul de angajati a ajuns in prezent la 60, compania preconizand ca pentru iunie 2007 numarul de salariati sa ajunga la 120 de persoane.
"Cresterea se datoreaza in mare masura noilor servicii specializate in dezvoltare software, testare software si suport tehnic in special pentru sectoarele financiar-bancar, telecom, e-commerce si servicii IT, dar si exportului care este reprezentat de proiecte in regim de outsourcing cu clientii din S.U.A., Irlanda si Germania", a declarat pentru ZF Transilvania Alexandru Copandean, bussines development manager in cadrul companiei. Ponderea exportului reprezinta aproximativ 70% din totalul cifrei de afaceri a Endava, principalii parteneri la export ai produselor Endava Cluj sunt din tari precum S.U.A., Irlanda si Germania.
Anul trecut investitiile au fost canalizate catre dezvoltarea de produse proprii, dezvoltarea societatii, pregatirea si perfectionarea personalului, si in activitati de marketing. Reprezentantii companiei nu au precizat sumele investite.
Endava nu dispune inca de o retea de distributie nationala, vanzarile fiind realizate in special prin intermediul departamentul de vanzari al firmei, care acopera aproape intreaga piata autohtona. Portofoliul de produse al companiei include sistemul Equitas, produs sofware facut pentru societatile de administrare a investitiilor, cu functionalitati in administrarea fondurilor mutuale si a conturilor individuale, BankIT!, soft pentru activitatiile specifice de gestionare a creditelor ipotecare, SMS Communicator, produs software cu functionalitati de email2sms, sms2email respectiv distributie SMS-uri catre o baza mare de clienti, si aplicatia web Tranzactionare Online prin care clientii unui SSIF au la dispozitie instrumente pentru gestionarea propriului portofoliu.
AGS, companie cu capital integral roman cu sediul in Cluj-Napoca, a fost fondata in 1997, avand ca domeniu de activitate furnizarea de produse software si servicii IT. Achizitia firmei clujene face parte din stategia de extindere la nivel teritorial a Endava, care opereaza in mai multe locatii din Europa, in Romania fiind prezenta la Bucuresti si la Cluj, dar si in Moldova, la Chisinau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO