Business Hi-Tech

AOL aduce spectacolele pe Internet si satelit

14.07.2005, 18:04 20

America Online, divizia de servicii online a gigantului media Time Warner, a anuntat ieri ca va infiinta o firma joint-venture impreuna cu XM Satellite Radio Holdings, provider american de servicii radio prin satelit si cu divizia AEG a Anschutz, o companie care detine si opereaza mai multe arene pentru spectacole si concerte, pentru a oferi utilizatorilor forme de divertisment prin Internet, satelit si wireless, scrie publicatia online Tech News.

Ideea AOL de a aduce divertismentul in casele utilizatorilor prin mai multe medii a pornit de la succesul inregistrat recent de transmisia simultana online a sapte concerte diferite din cadrul Live 8, un eveniment destinat strangerii de fonduri pentru saraci, ce a avut loc la inceputul lunii in mai multe orase din lume. Peste 5 milioane de utilizatori au accesat site-ul AOL pentru a urmari aceste concerte, a precizat un oficial AOL.

"Vom crea o retea online a viitorului, prin care utilizatorii vor avea acces la divertismnetul digital oriunde, oricand si pe orice echipament doresc", a afirmat Kevin Wall, directorul executiv al noii companii, Network Live.

Marile companii decid sa patrunda pe acest segment al transmisiunilor de imagini video online in primul rand pentru ca tot mai multi utilizatori au conexiuni in banda larga (broadband) la Internet, scrie Tech News.

AOL deja ofera utilizatorilor imagini video de la concerte sau alte programe de televiziune, si live, dar si inregistrat, iar acest joint-venture va extinde numarul transmisiunilor si va diversifica tipul de programe difuzate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO