Business Hi-Tech

AOL pregateste 5.000 de concedieri

07.08.2006, 19:08 17

America Online (AOL), divizia de Internet a gigantului media Time Warner, va renunta la 5.000 de angajati in urmatoarele sase luni, ca parte a strategiei de restructurare si de reducere a costurilor anuntata anterior de oficialii companiei, a declarat Jonathan Miller, directorul executiv al AOL, citat de Financial Times.
Practic, in urma acestei restructurari, AOL va numara cu 25% mai putini angajati, insa totodata va reusi ca pana la finalul acestui an sa economiseasca un miliard de dolari din costurile companiei, a spus Jeff Bewkes, presedintele grupului Timpe Warner.
De asemenea, divizia de Internet a Time Warner urmareste sa isi creasca audienta pe Internet, bazandu-se pe servicii precum e-mail sau aplicatii software de prevenire a spam-ului (mesaje primite prin e-mail, nesolicitate de utilizatori) pe care le ofera clientilor gratuit.
Compania mizeaza pe aceasta strategie pentru a-si creste incasarile din publicitatea online afisata pe site-urile sale, acoperind astfel pierderile survenite in cazul in care peste 18 milioane de abonati ai serviciilor de Internet prin dial-up isi reziliaza contractele, scrie Financial Times.
Compania are aproximativ 11.000 de angajati in SUA si 8.000 in restul lumii, majoritatea desfasurand activitati in diviziile AOL din Europa, scrie Financial Times.
Ca parte a strategiei de restructurare, AOL are in plan sa renunte treptat la divizia care ofera servicii de Internet prin dial-up. Primul pas este vanzarea filialei din Europa, unde sunt in prezent angajati peste 3.000 de oameni. Cu toate ca exista posibilitatea ca acestia sa lucreze in continuare pentru companiile care vor prelua afacerea, surse apropiate companiei sustin ca majoritatea vor ramane fara loc de munca.
O mare parte din concedieri vor avea loc si in cadrul diviziei de relatii cu clientii a AOL, care are filiale in SUA si care numara peste 3.000 de angajati care ofera suport tehnic si care incearca sa convinga clientii sa nu renunte la serviciile de Internet prin dial-up, conform oficialilor AOL.
Foarte multi dintre clientii care renunta la aceste servicii, renunta totodata si la serviciul de mail, alegand sa-si deschida conturi de mail prin serviciile rivalilor companiei - Yahoo!, Google sau MSN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO