Business Hi-Tech

Apple ar putea anunţa profit dublu ca urmare a vânzărilor iPad şi iPhone 4. Va anunţa Apple o nouă generaţie iPad?

Apple ar putea anunţa profit dublu ca urmare a vânzărilor iPad şi iPhone 4. Va anunţa Apple o nouă generaţie iPad?

Autor: Adrian Voicu

17.10.2010, 14:22 13

Apple ar putea anunţa rezultate "uimitoare" ca urmare asuccesului de care s-au bucurat iPad şi noua generaţie de iPhone,scrie The Telegraph.

Conform publicaţiei, compania americană ar putea anunţa luni unprofit de 13,4 miliarde de dolari pentru anul fiscal, dublu faţă decel înregistrat în anul anterior.

Vânzările înregistrate în anul fiscal încheiat în septembries-ar putea ridica la 63,7 miliarde dolari, comparativ cu cele de36,5 miliarde dolari înregistrate în urmă cu un an.

Creşterea uriaşă va fi pusă pe seama "succesului fenomenal decare s-a bucurat iPad-ul" şi a dominaţiei continue a iPhone.

Analişti se aşteaptă ca Apple să raporteze pentru trimestrulîncheiat în septembrie vânzarea a 4,5 milioane de iPad-uri,comparativ cu estimările anterioare, de 3,9 milioane.

La finele anului, Apple ar fi vândut aproximativ 15 milioane deiPad-uri, de la lansarea sa din aprilie. În primul an de la punereape piaţă a iPhone s-au vândut de asemenea 6 milioane deunităţi.

Sunt şanse mari ca tot mâine să se anunţe a doua generaţie deiPad, dar şi o versiune a iPad de 7 inchi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO