Business Hi-Tech

Apple devine cea mai importanta companie de IT din lume

27.05.2010, 23:05 82

Apple, dezvoltatorul telefoanelor iPhone si al playerelorportabile iPod, a devenit cea mai importanta companie de IT dinlume dupa ce capitalizarea de piata a intrecut-o pe cea aMicrosoft, cel mai mare producator de software de la nivel mondial,scrie Bloomberg.

Astfel, capitalizarea de piata a Apple a atins miercuri la bursaNASDAQ 222,1 mld. dolari, fata de 219,2 mld. dolari a Microsoft.Gigantul american a devenit si cea de-a doua cea mai importantacompanie, dupa Exxon Mobil, care are o valoare de 278,6 mld.dolari.

Decizia Microsoft de a intra si pe alte piete, precum cea atelefoanelor mobile sau a jocurilor nu au fost bine primita deinvestitori, care si-au vandut din actiuni.

Apple a trecut din 1997, cand Steve Jobs a devenit CEO-ulcompaniei, de la producatorul computerelor Macintosh la untrendsetter in privinta gadgeterelor prin lansarea iPod in 2001, aiPhone in 2007 si a iPad de la inceputul acestui an, comenteazaBloomberg. Compania americana a investit in '97 peste 150 mil.dolari pentru a se mentine pe linia de plutire. La acea vreme,Microsoft avea o valoare de piata de cinci ori mai mare decatApple. De asemenea, producatorul de software a avut in primultrimestru venituri de 14,5 mld. dolari, fata de 13,5 mld. dolariale Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO