Business Hi-Tech

Apple: iPod Nano nu e perfect

29.09.2005, 19:28 32

Producatorul american de echipamente electronice Apple, lider pe piata playerelor muzicale digitale, a admis, in urma mai multor plangeri primite de la utilizatori, ca noul player iPod Nano are probleme cu ecranul, scrie editia online a BBC News.

Versiunea in miniatura a popularului player iPod, nu mai mare decat o bricheta, a facut furori la lansarea de acum cateva saptamani, insa, datorita unor probleme de productie, mini-ecranele cu cristale lichide (LCD) sunt foarte vulnerabile si se pot sparge foarte usor, scrie BBC News.

Cu toate acestea, oficialii Apple au precizat ca reclamatiile au venit de la 0,1% din noii posesori ai playerului digital iPod Nano, iar, in plus, ecranul acestuia nu este mai predispus la zgarieturi decat celelalte modele.

Plangerile utilizatorilor care au acuzat ecrane LCD sparte, zgariate sau pur si simplu nefunctionale, chiar si la cateva ore dupa ce au intrat in posesia playerului de muzica digitala, nu sunt de neglijat, relateaza editia online a BBC News.

Adevarul este ca nici playerul iPod Nano nu va avea o viata nesfarsita, ca foarte multe echipamente, fie din motive tehnice, fie din pierderea interesului utilizatorilor pentru acesta, sunt de parere unii analisti, insa nimeni nu vrea ca noua achizitie sa functioneze doar cateva ore. Astfel, Matthew Peterson, unul dintre clientii nemultumiti a creat un site pe Internet, www.flawedmusicplayer.com, unde sa fie adunate toate plangerile, in ideea ca acest lucru va forta Apple sa ia masuri si sa corecteze problemele, scrie BBC News.

"Numarul de mesaje primite la fiecare ora ajunsese la 30", a precizat Matthew Peterson. Insa, in momentul in care Apple a admis ca sunt probleme cu ecranele playerului si a anuntat ca va lua masuri in aceasta priviinta, reclamatiile de pe site au fost inlocuite cu un mesaj intitulat "Apple face ceea ce trebuie", conform editiei online a BBC News.

Totusi, clientii continua sa fie nemultumiti. La lansarea playerului, directorul executiv al Apple, Steve Jobs, a scos echipamentul din propriul buzunar, insa in situatii similare, utilizatorii s-au ales cu un player digital stricat, scrie presa internationala.

Spre exemplu, un tanar de 15 ani din Marea Britanie s-a declarat extrem de suparat, intrucat a strans cu greu banii necesari pentru a-si achizitiona un iPod Nano, iar trei ore mai tarziu, cand l-a scos din buzunar, ecranul era crapat. "Cand l-am scos din buzunar mi s-a oprit inima in loc. Ecranul LCD era pe jumatate distrus, cu toate ca echipamentul nu avea nici o urma vizibila de stricaciune pe exterior", a precizat el.

Oficialii Apple au precizat insa ca playerele muzicale stricate ale utilizatorilor vor fi inlocuite cu altele noi, scrie BBC News. anca.arsene@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO