Business Hi-Tech

Aproape 2.450 de şcoli vor fi conectate la internet prin fonduri UE de 135,4 milioane lei

Aproape 2.450 de şcoli vor fi conectate la internet prin fonduri UE de 135,4 milioane lei

Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax

24.01.2012, 00:00 562

Un număr de 2.446 de şcoli din mediul rural şi oraşe mici vor fi conectate la internet prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene în valoare de 135,4 mil. lei, a anunţat Ministerul Comunicaţiilor. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 135,4 mil. lei, iar acesta va fi implementat în 12 luni de la data semnării contractului de finanţare.

Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului public al instituţiilor de învăţământ "în zonele de eşec ale pieţei" (zone rurale şi mici urbane dezavantajate din punctul de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicaţii) prin creşterea utilizării TIC, susţinerea conectării la broadband, precum şi prin consolidarea infrastructurii TIC, se menţionează în comunicat.

Obiectivele proiectului sunt conectarea a 2.446 de şcoli la internet prin conexiune broadband şi creşterea utilizării IT&C şi facilitarea accesului la internet pentru circa 650.000 de elevi şi aproximativ 48.000 de profesori. De asemenea, proiectul urmăreşte creşterea utilizării IT&C şi facilitarea accesului la resursele educaţionale în inspectoratele şcolare judeţene, precum şi reducerea decalajului educaţional dintre mediile urban - rural în domeniul utilizării IT&C şi al accesului conexiunilor la internet.

Mai citiţi şi

Legea Educaţiei - Părinţii vor putea să aleagă şcoala la care îşi dau copiii

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO