Business Hi-Tech

Arobs: 5 mil. euro din navigatie si mobile GPS

28.03.2008, 18:52 22

Compania Arobs Transilvania Software din Cluj-Napoca, dezvoltator de software pentru aplicatii mobile si distribuitor de echipamente GPS, estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 10 mil. euro, ceea ce reprezinta o dublare a indicatorilor financiari fata de anul trecut. Compania clujeana a incheiat 2007 cu o cifra de afaceri de peste 5 mil. euro, in crestere cu aproximativ 130% fata de anul precedent.
Potrivit reprezentantilor Arobs Transilvania, aproximativ 50% din vanzarile estimate pentru acest an vor fi realizate pe partea distributie de sisteme de navigatie. "Pentru anul 2008 ne propunem sa mentinem trendul ascendent din ultimii ani si sa realizam o dublare a vanzarilor, luand in calcul rezultatele financiare obtinute in primul trimestru, dar si cererile tot mai mari ale firmelor romanesti pentru sistemele de navigatie si smartphone-urile cu GPS", a declarat pentru ZF Transilvania Voicu Oprean, directorul general al companiei Arobs Transilvania Software. Compania va lansa in perioada urmatoare si brandul propriu de sisteme de navigatie PND de 4,3 inchi, sub numele de Smailo.
Anul trecut compania a investit in proiectarea unor noi aplicatii software de localizare a autoturismelor si transmiterii in timp real a informatilor de rutare.In acest an Arobs intentioneaza sa dezvolte noi aplicatii pentru segmentul de travel (vanzarea curselor charter), solutii pentru firmele de distributie, de taximetrie si departamentele HR.
Pe segmentul dezvoltarii de produse soft, Arobs a proiectat si implementat solutile Optimall, aplicatie de automatizare a fortei de vanzari, si TrackGPS, solutie de monitorizare si localizare a flotei auto.
"Peste 1.000 de masini sunt localizate si monitorizate cu ajutorul solutiei TrackGPS si aproximativ 250 de firme de distributie din tara intrebuinteaza solutia Optimall", a declarat directorul general al companiei Arobs Transilvania Software.
"Am constatat o preocupare din ce in ce mai mare a firmelor din Romania pentru externalizarea de servicii soft, analiza sistemelor informatice si de testing, Arobs colaborand in prezent cu cinci companii in Romania, printre care Allianz Tiriac si Schweihofer Sebes", spune Oprean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO